Till Norrmejerier startsida
Frukostbröd

Frukostbröd

Nu kan du förgylla julen med härlig pepparkaksfil, som är på besök i filhyllan igen. Som vanligt går det att njuta av filen precis som den är, men för att inspirera alla som längtat har vi även tagit fram ett par recept som garanterar en skön pepparkaksfeeling.

Mängd: 2 bröd

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Norrmejerier Pepparkaksfil
  • 1 dl honung
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl hasselnötter
  • 1/2 dl pumpafrön

Till formen:

  • Norrmejerier Smör

Gör så här

Hacka fikon, aprikoser och hasselnötter och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke eller blandningsmaskin. Tillsätt övriga ingredienser och blanda snabbt ihop. Smörj en brödform med Norrmejerier Smör (alt. fodra med bakplåtspapper) och fyll upp med smeten. Toppa med pumpafrön. Baka i ugn på 200°C i cirka 50 minuter. Låt brödet svalna på ett galler under en bakhandduk.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.