Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ paket jäst
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • 4 dl rågmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl

Gör så här

Värm mjölk och creme fraiche till 37°. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Tillsätt resterande degvätska, sirap, salt, kryddor och mjölet lite i taget. Knåda brödet ordentligt. Låt det jäsa under bakduk i 1½ tim. Ta upp degen och forma den till ett runt bröd eller lägg den i en mjölad brödkorg. Låt jäsa ytterligare ca 40 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Pensla gärna med lite vatten och sirap efter gräddningen så blir det en fin yta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.