Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ½ paket jäst
  • 1 kuvert saffran
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk råströsocker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk Chili
  • ca 12 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Häll i saffran, salt och socker. Tillsätt vattnet lite i taget och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt crème fraiche och mjöl, lite i taget. Knåda ordentligt och arbeta ihop till en smidig deg. Pudra degen med lite mjöl och jäs under bakduk 1 tim. Sätt ugnen på 225°.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till ett stort rektangulärt bröd. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs ca 30 min. Pensla brödet med olja. Tryck små gropar med fingrarna i degen. Tryck ner oliverna och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen tills det får fin färg ca 20 min. Låt svalna på galler. Servera brödet, skuret i bitar, med lite fler oliver och gärna lufttorkad skinka.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.