Till Norrmejerier startsida
Fruktig sommarsallad med grillad fisk

Fruktig sommarsallad med grillad fisk

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 100 g blandad sallad,
  • gärna med ruccola
  • 1 burk cannellinibönor
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Vitlök-Örter
  • 1 fänkål
  • saft av ¼ citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • ½ vattenmelon
  • 4 skivor laxfilé eller annan fisk av lite fastare sort
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 kruka basilika
  • salt och nymalen vitpeppar

till dekoration: 1 citron i klyftor

Gör så här

Skölj salladen och slunga den torr. Skölj cannellinibönorna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda bönor och crème fraiche. Skär fänkålen i halvor och skiva den mycket tunt på längden med en vass kniv. Lägg i en skål och pressa över citronsaft och olivolja. Salta och peppra. Låt marinera en stund.
Skala och dela rödlöken, skär den i tunna skivor på längden. Skala gurkan, dela den och ta ut kärnorna med en sked. Hyvla långa strimlor av gurkan med en osthyvel. Dela vattenmelonen i mindre bitar. Grilla fisken på utegrillen eller i en stekpanna med lite smör tills den fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra. Lägg upp salladen på tallrikar eller ett stort fat. Toppa med fänkål, rödlök, gurka, vattenmelon, bönröra och fisk, strö över oliver och basilikablad. Dekorera med citronklyftor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.