Mängd: 4 portioner
till dekoration: 1 citron i klyftor
Skölj salladen och slunga den torr. Skölj cannellinibönorna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda bönor och crème fraiche. Skär fänkålen i halvor och skiva den mycket tunt på längden med en vass kniv. Lägg i en skål och pressa över citronsaft och olivolja. Salta och peppra. Låt marinera en stund.
Skala och dela rödlöken, skär den i tunna skivor på längden. Skala gurkan, dela den och ta ut kärnorna med en sked. Hyvla långa strimlor av gurkan med en osthyvel. Dela vattenmelonen i mindre bitar. Grilla fisken på utegrillen eller i en stekpanna med lite smör tills den fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra. Lägg upp salladen på tallrikar eller ett stort fat. Toppa med fänkål, rödlök, gurka, vattenmelon, bönröra och fisk, strö över oliver och basilikablad. Dekorera med citronklyftor.