Till Norrmejerier startsida
Grillad lax och sparris med grönpepparfraiche

Grillad lax och sparris med grönpepparfraiche

Be att få laxen uppskuren i fjärilskotletter.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar á 125 g
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk saft och rivet skal av ½ citron
  • 2 knippen grön sparris

till servering: nykokt vildris

Gör så här

Stöt grönpeppar grovt i en mortel. Blanda peppar, crème fraiche, dragon, citronsaft och finrivet citronskal. Ansa och koka sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter tills den är nätt och jämnt mjuk. Grilla laxen. Servera med sparris, vildris och crème fraiche. Dekorera gärna med citronklyftor och dragon.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott