Till Norrmejerier startsida
Grillad lax och sparris med grönpepparfraiche

Grillad lax och sparris med grönpepparfraiche

Be att få laxen uppskuren i fjärilskotletter.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar á 125 g
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk saft och rivet skal av ½ citron
  • 2 knippen grön sparris

till servering: nykokt vildris

Gör så här

Stöt grönpeppar grovt i en mortel. Blanda peppar, crème fraiche, dragon, citronsaft och finrivet citronskal.
Ansa och koka sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter tills den är nätt och jämnt mjuk. Grilla laxen. Servera med sparris, vildris och crème fraiche. Dekorera gärna med citronklyftor och dragon.