Till Norrmejerier startsida
Grillad lax och sparris med grönpepparfraiche

Grillad lax och sparris med grönpepparfraiche

Be att få laxen uppskuren i fjärilskotletter.

Mängd: 4 portioner

3/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar á 125 g
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk saft och rivet skal av ½ citron
  • 2 knippen grön sparris

till servering: nykokt vildris

Gör så här

Stöt grönpeppar grovt i en mortel. Blanda peppar, crème fraiche, dragon, citronsaft och finrivet citronskal. Ansa och koka sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter tills den är nätt och jämnt mjuk. Grilla laxen. Servera med sparris, vildris och crème fraiche. Dekorera gärna med citronklyftor och dragon.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer