Till Norrmejerier startsida
Grillad lax och sparris med grönpepparfraiche

Grillad lax och sparris med grönpepparfraiche

Be att få laxen uppskuren i fjärilskotletter.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar á 125 g
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk saft och rivet skal av ½ citron
  • 2 knippen grön sparris

till servering: nykokt vildris

Gör så här

Stöt grönpeppar grovt i en mortel. Blanda peppar, crème fraiche, dragon, citronsaft och finrivet citronskal.
Ansa och koka sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter tills den är nätt och jämnt mjuk. Grilla laxen. Servera med sparris, vildris och crème fraiche. Dekorera gärna med citronklyftor och dragon.




Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.