Till Norrmejerier startsida
Grillad lax med pestofraiche

Grillad lax med pestofraiche

Mängd: 4 portioner

3/5
(6 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 bitar lax á 150 g
  • 2 knippen grön sparris
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk pesto
  • salt och peppar

till servering: 2 msk hackad basilika, 4 citronklyftor och lite nykokt potatis

Gör så här

Skär bort den lite träiga delen av stjälken på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 min eller tills den är nätt och jämnt mjuk. Skölj av den i kallt vatten.
Blanda crème fraiche med pesto. Salta och peppra laxen och grilla den ett par minuter på varje sida. Värm sparrisen på en bit folie eller grilla den i grillpanna tills den är varm.
Lägg upp sparrisen på tallrikar och lägg på laxen. Servera med pestofraiche och nykokt potatis. Dekorera med hackad basilika och citronklyftor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.