Till Norrmejerier startsida
Glaserade revbensspjäll med rödkåls-coleslaw

Glaserade revbensspjäll med rödkåls-coleslaw

Mängd: 4 portioner1 kg tunna revbenssåjäll

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • marinad
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk soja
  • coleslaw
  • ½ rödkålshuvud
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 dl Lätt crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 2 msk Norrmejerier Mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda marinaden och pensla spjällen. Stek i ugn ca 1½ timme eller tills köttet lossnar från benen. Pensla då och då. Strimla rödkålen och lök tunt. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Blanda creme fraiche med mjölken. Vänd ner rödkål lök och äpplen. Salta och peppra och servera sedan till revbensspjällen. Dekorera gärna med färsk oregano.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott