Till Norrmejerier startsida
Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås och ugnsbakade äpplen

Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås och ugnsbakade äpplen

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 5 kärnfria torkade plommon
  • 5 kärnfria torkade aprikoser
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 äpplen
  • 5 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och nymalen peppar

till servering: kokt potatis

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skär 2 cm djupa snitt i karrén och späcka med plommon och aprikoser. Strö över ingefära, salt och peppar. Lägg karrén i en ugnsfast form. Stek köttet ca 1½ timme eller tills innertempera-turen nått 80 grader. Dela äpplena och låt dem steka med de sista
15 minuterna. Ta ut steken och låt den vila ca 10 minuter under folie så den håller sig varm. Vispa ur formen med vattnet och häll skyn i en kastrull. Tillsätt fonden och red med lite vetemjöl blandat med kallt vatten. Tillsätt grädden och låt puttra ett par min-uter. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor och servera med sås, potatis och ugnsbakade äpplen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.