Till Norrmejerier startsida
Revbensspjäll med gräddkokt savoykål

Revbensspjäll med gräddkokt savoykål

Krydda med asiatiska smaker som passar extra bra till fläskkött.

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 4 msk soja
  • 200 g savoykål
  • 1 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • en ask minitomater
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hacka eller riv vitlöken, blanda med ingefära. Gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek 30 minuter. Pensla med soja och stek i ytterligare 30 minuter. Grov-hacka savoykålen och låt den smälta på låg värme med grädden. Dekorera med minitomater. Krydda med salt och peppar. Servera med kokt potatis.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.