Mängd: 6-8 portioner
Marängmassa:
Citronkräm:
Garnering:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och bakpulver. Vispa ner blandningen i äggvitorna, lite i taget. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fyll formen med marängmassan så att den går något upp mot kanterna och en fördjupning bildas. Sätt ugnen på 225º. Ställ formen på nedersta falsen och grädda i 1 min. Stäng av ugnen och ”glöm” marängen i minst 3 tim eller över natten.
Citronkräm: Blanda äggulor, socker, citronskal och citronsaft i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, 3-5 min. Låt kallna. Vispa grädden och vänd ner den i citronkrämen. Lossa marängen försiktigt ur formen. Lägg upp på ett fat. Fyll den med citronkräm och lägg på frukt och bär.