Till Norrmejerier startsida
Mandeltårta med limemousse

Mandeltårta med limemousse

En söt botten på mandelmassa med en syrligt, krämig fyllning.

Mängd: 8-10 bitar

4/5
(27 röster)

Ingredienser

  • botten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • fyllning
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal och saft av en väl tvättad lime

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa och blanda med ett ägg. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ihop alltsammans. Häll i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädden och blanda med äggulor, socker och limesaft. Bred ut smeten över mandelbottnen. Riv skalet över alltsammans och ställ in i frysen. Ta fram moussen 15 minuter före servering. Garnera gärna med färska bär och siktat florsocker.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer