Till Norrmejerier startsida
Mandeltårta med limemousse

Mandeltårta med limemousse

En söt botten på mandelmassa med en syrligt, krämig fyllning.

Mängd: 8-10 bitar

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • botten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • fyllning
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal och saft av en väl tvättad lime

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa och blanda med ett ägg. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ihop alltsammans. Häll i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädden och blanda med äggulor, socker och limesaft. Bred ut smeten över mandelbottnen. Riv skalet över alltsammans och ställ in i frysen. Ta fram moussen 15 minuter före servering. Garnera gärna med färska bär och siktat florsocker.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott