Till Norrmejerier startsida
Mandeltårta med limemousse

Mandeltårta med limemousse

En söt botten på mandelmassa med en syrligt, krämig fyllning.

Mängd: 8-10 bitar

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • botten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • fyllning
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal och saft av en väl tvättad lime

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa och blanda med ett ägg. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ihop alltsammans. Häll i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädden och blanda med äggulor, socker och limesaft. Bred ut smeten över mandelbottnen. Riv skalet över alltsammans och ställ in i frysen. Ta fram moussen 15 minuter före servering. Garnera gärna med färska bär och siktat florsocker.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer