Till Norrmejerier startsida
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Musslorna kan förberedas i god tid för att sedan gratineras precis innan de ska ätas.

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 1 kg färska musslor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Franska Örter
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • grovt salt till formen

Gör så här

Tvätta och skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Släng musslor som är öppna. Fräs vitlöken i lite smör så att den mjuknar men inte tar färg. Häll i musslorna och slå över vinet. Låt koka ett par minuter under lock på högsta värme tills musslorna öppnat sig. Låt svalna. Sätt ugnen på 250° grill. Ta bort skallocket och lägg musslorna i ett ugnsfast fat på lite grovt salt. Skeda över crème fraiche och strö på ströbröd och ost. Gratinera i ugn tills de fått fin färg. Servera musslorna genast.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.