Till Norrmejerier startsida
Gratinerade musslor på toast

Gratinerade musslor på toast

En lyxig kvällsmacka eller som lunchrätt med en blandad sallad till.

Mängd: 4 portioner

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bondbröd
  • 1 röd paprika
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 burk musslor, ca 225 g
  • 1 dl crème fraiche Franska Örter
  • 1 dl riven Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Skär paprikan i tärningar. Smöra brödskivorna. Häll av spadet från musslorna. Blanda musslor med paprika och creme fraiche. Lägg musselblandningen på brödet och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten har smält och börjar få färg. Dekorera gärna med klippt persilja.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.