Till Norrmejerier startsida
Gratinerade musslor på toast

Gratinerade musslor på toast

En lyxig kvällsmacka eller som lunchrätt med en blandad sallad till.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bondbröd
  • 1 röd paprika
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 burk musslor, ca 225 g
  • 1 dl crème fraiche Franska Örter
  • 1 dl riven Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Skär paprikan i tärningar. Smöra brödskivorna. Häll av spadet från musslorna. Blanda musslor med paprika och creme fraiche. Lägg musselblandningen på brödet och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten har smält och börjar få färg. Dekorera gärna med klippt persilja.