Mängd: 4 portioner
Finhacka vitlöken och persiljan och riv
citronskalet över. Blanda alltsammans
med olivoljan.
Sätt ugnen på 150°. Gnid in det
rumstempererade köttet med ett par
teskedar salt. Bryn köttet runt om på
hög värme så att det får en fin stekyta.
Lägg det sedan i en ugnsfast form och
stek i ca 15 min tills köttet har en
innertemperatur på 56°. Pensla i slutet
med persiljemarinaden, men behåll
hälften till att servera vid sidan om.
Koka risonin enligt anvisning på
paketet (finns inte risoni så går det bra
med någon annan mindre pastasort).
Skär fänkålen grovt och koka den
i lättsaltat vatten i 5 min. Blanda
fänkål, risoni ,oliver och Västerbottensost.
Blanda försiktigt så att det
blir krämigt. Smaksätt med salt och
peppar.
Skär upp lammet och servera med
risoni och persiljemarinaden.