Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 2 msk finhackad färsk dragon
  • finrivet skal och saft av ½ citron
  • salt och nymalen peppar

till servering:

  • sallad av ruccola, rädisor och sockerärtor, citronskivor

Gör så här

Skär laxen i kuber. Stöt rosépeppar i en mortel. Blanda med citronskal och olivolja. Marinera laxen ca 1 timme. Blanda crème fraiche med dragon, citron och finrivet citronskal. Smaka av med salt och peppar. Trä upp laxkuberna på spett och grilla på utegrillen eller i en grillpanna ett par minuter på varje sida tills laxen är knappt genomstekt. Servera laxspetten med citronkrämen och en fräsch sallad.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott