Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 2 msk finhackad färsk dragon
  • finrivet skal och saft av ½ citron
  • salt och nymalen peppar

till servering:

  • sallad av ruccola, rädisor och sockerärtor, citronskivor

Gör så här

Skär laxen i kuber. Stöt rosépeppar i en mortel. Blanda med citronskal och olivolja. Marinera laxen ca 1 timme. Blanda crème fraiche med dragon, citron och finrivet citronskal. Smaka av med salt och peppar. Trä upp laxkuberna på spett och grilla på utegrillen eller i en grillpanna ett par minuter på varje sida tills laxen är knappt genomstekt. Servera laxspetten med citronkrämen och en fräsch sallad.