Till Norrmejerier startsida
Ingefärsmarinerad lax med orientalisk sås

Ingefärsmarinerad lax med orientalisk sås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 4 fjärilskotletter av lax á 125g
  • ½ dl soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 kg nykokt färsk potatis
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 1 knippe vårlök skuren i strimlor
  • 4 msk solrosolja
  • saften av 1 limefrukt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 dl crème fraiche Orientalisk Curry

Gör så här

Blanda soja, sesamolja, vitlök och ingefära. Lägg laxen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i en ½ timme. Dela den kokta potatisen och blanda med örter, vårlök, solrosolja och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Salta och grilla laxkotletterna i ett par minuter på varje sida.
Servera laxen med potatissallad, den kalla crème fraiche-såsen och gärna en grönsallad till.