Till Norrmejerier startsida
Ingefärsmarinerad lax med orientalisk sås

Ingefärsmarinerad lax med orientalisk sås

Mängd: 4 portioner

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 4 fjärilskotletter av lax á 125g
  • ½ dl soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 kg nykokt färsk potatis
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 1 knippe vårlök skuren i strimlor
  • 4 msk solrosolja
  • saften av 1 limefrukt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 dl crème fraiche Orientalisk Curry

Gör så här

Blanda soja, sesamolja, vitlök och ingefära. Lägg laxen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i en ½ timme. Dela den kokta potatisen och blanda med örter, vårlök, solrosolja och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Salta och grilla laxkotletterna i ett par minuter på varje sida.
Servera laxen med potatissallad, den kalla crème fraiche-såsen och gärna en grönsallad till.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.