Till Norrmejerier startsida
Ingefärsmarinerad lax med orientalisk sås

Ingefärsmarinerad lax med orientalisk sås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 4 fjärilskotletter av lax á 125g
  • ½ dl soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 kg nykokt färsk potatis
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 1 knippe vårlök skuren i strimlor
  • 4 msk solrosolja
  • saften av 1 limefrukt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 dl crème fraiche Orientalisk Curry

Gör så här

Blanda soja, sesamolja, vitlök och ingefära. Lägg laxen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i en ½ timme. Dela den kokta potatisen och blanda med örter, vårlök, solrosolja och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Salta och grilla laxkotletterna i ett par minuter på varje sida. Servera laxen med potatissallad, den kalla crème fraiche-såsen och gärna en grönsallad till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott