Till Norrmejerier startsida
Grönkålsfylld chevrepaj

Grönkålsfylld chevrepaj

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten
  • 500 g fryst grönkål, tinad
  • 3 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 5 skivor chevreost
  • 1 tsk salt
  • nymalen peppar

Gör så här

Kör vetemjöl och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Låt grönkålen rinna av i durkslag. Vispa ihop ägg, grädde och creme fraiche. Blanda i grönkålen och smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med ost. Grädda mitt i ugnen 30-35 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott