Till Norrmejerier startsida
Grönkålssoppa med pocherat ägg och crème fraiche

Grönkålssoppa med pocherat ägg och crème fraiche

Mängd: 4 portioner

3/5
(8 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g färsk grönkål (eller fryst
  • om du inte får tag i färsk)
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 krm muskot
  • 4 msk vinäger
  • 4 ägg
  • 2 tsk anisfrö
  • salt och nymald peppar
  • Norrmejerier Smör till stekning

till servering: 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche

Gör så här

Finhacka lök och vitlök och stek den i smör i en kastrull. Tillsätt grönkål, vatten och buljong och låt puttra ca 10 minuter. Blanda mjöl och smör och red soppan så att den blir lite tjockare. Smaka av med muskot, salt och peppar. Koka upp en vid kastrull med vatten, tillsätt lite salt och vinäger. Knäck äggen ett och ett i en kopp och häll dem varsamt i det lätt sjudande vattnet. Låt koka sakta ca 5 minuter. Ta upp äggen med en hålslev. Rosta anisfröna i en torr stekpanna. Servera grönkålssoppan med pocherade ägg, rostade anisfrön och en klick crème fraiche.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.