Till Norrmejerier startsida
Tarteletter med spenat och getost

Tarteletter med spenat och getost

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2-3 msk kallt vatten

fyllning:

  • 250 g färsk spenat
  • 1 dl frysta ärtor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Örter och Vitlök
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 150 g getost (på rulle)

Gör så här

Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i fyra portionsformar eller i en stor pajform, ca 24 cm i diameter, och låt vila i kylskåp minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter, ta ut och sänk värmen till 200°. Fräs spenat och ärtor i lite smör. Salta och peppra. Blanda crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar. Skär osten i skivor. Fyll pajskalet med spenat och ärtor, lägg i skivor av ost. Häll över äggstanningen
och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pajerna stannat och fått lite fin färg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.