Till Norrmejerier startsida
Couscoussallad med saffransdressing

Couscoussallad med saffransdressing

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 apelsiner
  • 2 fikon
  • 1 rödlök
  • 1 granatäpple
  • 100 g fetaost
  • 1 dl kokta röda linser
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl Norrmejerier Naturell Yoghurt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 nypa saffran
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Tillaga couscous enligt förpackningen. Lufta med en gaffel och ringla över lite olivolja. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Skala och skär apelsinerna i skivor. Klyfta fikonen. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Dela fetaosten i mindre bitar. Häll av linserna. Arrangera salladen på ett fat och dekorera med persilja. Blanda yoghurten med vitlök och saffran. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Servera dressingen till couscoussalladen.

Produkter i receptet:

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer