Till Norrmejerier startsida
Couscoussallad med saffransdressing

Couscoussallad med saffransdressing

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 apelsiner
  • 2 fikon
  • 1 rödlök
  • 1 granatäpple
  • 100 g fetaost
  • 1 dl kokta röda linser
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl Norrmejerier Naturell Yoghurt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 nypa saffran
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Tillaga couscous enligt förpackningen. Lufta med en gaffel och ringla över lite olivolja. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Skala och skär apelsinerna i skivor. Klyfta fikonen. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Dela fetaosten i mindre bitar. Häll av linserna. Arrangera salladen på ett fat och dekorera med persilja. Blanda yoghurten med vitlök och saffran. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Servera dressingen till couscoussalladen.

Produkter i receptet:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott