Till Norrmejerier startsida
Pizza med grönkål och oliver

Pizza med grönkål och oliver

Mängd: 8-12 små pizzor

4/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

pizzabotten:

  • ½ paket jäst
  • 2½ dl ljummet vatten (37°)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl ljust siktat dinkelmjöl

topping:

  • 2 dl svarta oliver
  • finrivet skal av 1 tvättad
  • ekologisk apelsin
  • 3 msk olivolja
  • 2 apelsiner
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g färsk grönkål (eller fryst
  • om du inte får tag i färsk)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm muskot
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Norrmejerier Smör till stekning

Gör så här

Smula jästen i en bunke och lös den i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten, salt, honung och olivolja. Blanda i mjölet, lite i taget, och knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i en bunke ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°. Sätt in en plåt i ugnen så att den blir riktigt het.
Kärna ur oliverna och blanda dem med finrivet apelsinskal och olivolja. Skala och skär apelsiner i skivor. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Skala och finhacka vitlöken. Hacka grönkålen. Fräs vitlök, tomat­puré och grönkål i lite smör. Krydda med muskot, salt och peppar. Dela degen i 8-12 delar. Kavla till rundlar på mjölat bakbord och lägg på bakplåtspapper. Fördela grönkål på pizzorna och toppa med en klick crème fraiche, apelsinmarinerade oliver, apelsinskivor och rödlökringar. Ringla över lite olivolja och ny­mald svartpeppar. Baka pizzorna på het plåt i ugn ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.