Mängd: 8-12 små pizzor
pizzabotten:
topping:
Smula jästen i en bunke och lös den i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten, salt, honung och olivolja. Blanda i mjölet, lite i taget, och knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i en bunke ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°. Sätt in en plåt i ugnen så att den blir riktigt het.
Kärna ur oliverna och blanda dem med finrivet apelsinskal och olivolja. Skala och skär apelsiner i skivor. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Skala och finhacka vitlöken. Hacka grönkålen. Fräs vitlök, tomatpuré och grönkål i lite smör. Krydda med muskot, salt och peppar. Dela degen i 8-12 delar. Kavla till rundlar på mjölat bakbord och lägg på bakplåtspapper. Fördela grönkål på pizzorna och toppa med en klick crème fraiche, apelsinmarinerade oliver, apelsinskivor och rödlökringar. Ringla över lite olivolja och nymald svartpeppar. Baka pizzorna på het plåt i ugn ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.