Till Norrmejerier startsida
Grönsakspickles med dipp på Västerbottensost

Grönsakspickles med dipp på Västerbottensost

Grönsakspickles kan ställas fram i skålar som plockrätt, passar också bra som tillbehör eller på buffébordet.

Mängd: 6-8 portioner på buffé

4,5/5
(10 röster)

Annons

Ingredienser

  • 500 g ansade grönsaker t.ex. morot,
  • blomkål, rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 romansallad
  • 1 knippe rädisor

Ostdipp:

  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 krm sambal oelek

Gör så här

Skär moroten i stavar, dela blomkålen i
buketter och skär löken i tunna båtar.
Dela, kärna ur och skiva chilin tunt. Koka upp vinäger och socker med anis, lagerblad och rosmarin. Blanda samman grönsakerna med chilin och slå den kokande lagen över grönsakerna. Kyl ner och låt gärna stå och dra i några timmar innan servering. Lägg upp grönsakspickles, sallad och rädisor i separata skålar vid servering. Blanda alla ingredienser till dippen och servera till grönsakerna.