Till Norrmejerier startsida
Gulaschkoppar med chilifraiche

Gulaschkoppar med chilifraiche

Gulaschkoppar med chilifraiche Rykande heta små koppar med mustig gulaschsoppa är precis vad man längtar efter en decembersöndag.

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 400 g benfri högrev eller grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • spansk peppar, finstrimlad

Gör så här

Skär allt kött i 2x2 cm stora tärningar. Skiva lök och paprika. Smält smör i en rejäl kastrull och fräs först köttet, sedan lök och paprika. Häll på vatten, paprika-pulver och tomatpuré och låt det hela koka på svag värme i 1-2 timmar. Häll på mer vatten om det blir för tjockt. Red av soppan med mjöl utrört i kalltvatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick iskallgräddfil smaksatt med spansk peppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.