Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 400 g rotselleri
  • 200 g morötter
  • 1 stor purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Ostsås:

  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 dl grönsaksspad
  • salt och peppar
  • 300 g Norrmejerier Präst®
  • 1 röd paprika

Gör så här

Skala och tärna potatis, selleri och morötter. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten i ca 10 min. Skölj och skiva purjon men spara sista decimetern hel (gröna delen). Lägg ner purjoskivorna i kokvattnet och sjud dem knappt mjuka. Sila av och spara spadet. Smält smöret till ostsåsen. Rör i mjöl och späd med grädde, mjölk och 1 dl av grönsaksspadet. Sjud i 5 min, krydda. Skär osten i rejäla tärningar och lägg i såsen. Osten ska inte vara helt smält, det ska finnas "guldklimpar" att hitta i såsen. Lägg rotfrukter och purjon i en serveringsform och häll såsen över. Strimla sista purjobiten och paprikan fint och garnera. Servera med brytbröd.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.