Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 400 g rotselleri
  • 200 g morötter
  • 1 stor purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Ostsås:

  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 dl grönsaksspad
  • salt och peppar
  • 300 g Norrmejerier Präst®
  • 1 röd paprika

Gör så här

Skala och tärna potatis, selleri och morötter. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten i ca 10 min. Skölj och skiva purjon men spara sista decimetern hel (gröna delen). Lägg ner purjoskivorna i kokvattnet och sjud dem knappt mjuka. Sila av och spara spadet. Smält smöret till ostsåsen. Rör i mjöl och späd med grädde, mjölk och 1 dl av grönsaksspadet. Sjud i 5 min, krydda. Skär osten i rejäla tärningar och lägg i såsen. Osten ska inte vara helt smält, det ska finnas "guldklimpar" att hitta i såsen. Lägg rotfrukter och purjon i en serveringsform och häll såsen över. Strimla sista purjobiten och paprikan fint och garnera. Servera med brytbröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott