Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • botten
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 400 g frysta hallon
  • 2 msk krusbärssylt
  • saft av en ½ citron
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

till dekoration: 2 dl hallon och 2 dl färska krusbär, citronmeliss

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa mandelmassa och ägg i en bunke. Häll blandningen i en form med löstagbar kant. Grädda i ca 10 min eller tills mandelmassan får fin färg. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 min. Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Vispa ihop hallonpuré, krusbärssylt, citronsaft och florsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite vatten i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i fruktpurén. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i bärpurén. Häll smeten i formen på mandelbottnen och låt stå kallt ett par timmar i kylen. Ta kakan ur formen och lägg upp på tårtfat. Dekorera med färska hallon och krusbär och blad av citronmeliss.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer