Mängd: ca 8 bitar
till dekoration: 2 dl hallon och 2 dl färska krusbär, citronmeliss
Sätt ugnen på 200°. Vispa mandelmassa och ägg i en bunke. Häll blandningen i en form med löstagbar kant. Grädda i ca 10 min eller tills mandelmassan får fin färg.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 min. Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Vispa ihop hallonpuré, krusbärssylt, citronsaft och florsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite vatten i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i fruktpurén. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i bärpurén. Häll smeten i formen på mandelbottnen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.
Ta kakan ur formen och lägg upp på tårtfat. Dekorera med färska hallon och krusbär och blad av citronmeliss.