Mängd: 4 portioner
Rotfruktspuré:
Tomatcassé:
Musselskum:
Kärna ur de skållade tomaterna, tärna dem fint. Koka upp tomathacket med resten av ingredienserna, smaka av med salt och peppar, sila av vätskan. Värm upp vid servering.
Skala och hacka rotfrukterna, koka dem i vatten. Kyl isvatten och låt rinna av på papper. Bryn rotfrukterna i olivoljan tills de fått en gyllenbrun färg.Rör i tomatpurén och pressa rotfrukterna i en potatispress. Rör i Västerbottensost i purén och smaka av med salt och peppar.
Skrubba och tvätta musslorna, fräs dem i lök och koka i vin och vatten ca 10 min. Sila av, mixa smöret och äggulan till ett fint skum. Skumma upp just före servering.
Halstra laxen i oljan i en het panna på
skinnsidan så att skinnet blir kaprigt, nästan bränt. Stek en kort stund på andra sidan. Salta och peppra.
Lägg upp tomatconcassén på tallrik, sätt en laxbit ovanpå och gör ett ägg av purén. Häll sedan skummet runtom.
Garnera med dillvippa.