Till Norrmejerier startsida
Indiskt ris med kycklingfilé

Indiskt ris med kycklingfilé

Smakrikt doftande gult ris med mandel och russin smakar bra med kycklingfilé och Lätt Crème Fraiche Peppar.

Mängd: 4 portioner

3/5
(4 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl basmati- eller jasminris
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackad mandel
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • salt och peppar

Gör så här

Hacka lök och vitlök. Fräs detta i lite smör i en kastrull utan att det tar färg. Rör ned salt, kryddor och ris. Häll på vatten enligt anvisning på paketet och låt koka på svag värme i 10 minuter. Drag kastrullen av värmen och låt riset svälla i ytterligare 10 minuter. Blanda riset med russin och mandel. Bryn under tiden kycklingfiléerna i smör, krydda dem med salt och peppar och låt dem eftersteka i ugn, ca 15 minuter i 200°. Skär upp kycklingen i tunna skivor. Servera gärna på bladspenat tillsammans med crème fraiche och ris. Dekorera eventuellt med färsk koriander.