Till Norrmejerier startsida
Indiskt ris med kycklingfilé

Indiskt ris med kycklingfilé

Smakrikt doftande gult ris med mandel och russin smakar bra med kycklingfilé och Lätt Crème Fraiche Peppar.

Mängd: 4 portioner

3/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl basmati- eller jasminris
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackad mandel
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • salt och peppar

Gör så här

Hacka lök och vitlök. Fräs detta i lite smör i en kastrull utan att det tar färg. Rör ned salt, kryddor och ris. Häll på vatten enligt anvisning på paketet och låt koka på svag värme i 10 minuter. Drag kastrullen av värmen och låt riset svälla i ytterligare 10 minuter. Blanda riset med russin och mandel. Bryn under tiden kycklingfiléerna i smör, krydda dem med salt och peppar och låt dem eftersteka i ugn, ca 15 minuter i 200°. Skär upp kycklingen i tunna skivor. Servera gärna på bladspenat tillsammans med crème fraiche och ris. Dekorera eventuellt med färsk koriander.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.