Till Norrmejerier startsida
Soppa à la Indienne

Soppa à la Indienne

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g morötter
  • 1 äpple
  • 1 liten bit ingefära (hasselnötsstorlek)
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk curry
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1/2 grillad kyckling
  • salt och peppar
  • 1 msk paprikapulver
  • vattenkrasse eller persilja

Gör så här

Finhacka gul lök och vitlök. Riv morötterna grovt. Riv äpple och ingefära. Fräs löken i smör i en stor kastrull. Rör ner morötter, äpple, ingefära och curry, fräs ytterligare några minuter. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt soppan koka ca 10 min. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär ner den i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan, smaksätt med salt, peppar och paprikapulver. Koka någon minut så att kycklingköttet blir varmt. Garnera soppan med vattenkrasse, persilja. Servera med bröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott