Till Norrmejerier startsida
Tandoorikyckling med yoghurt

Tandoorikyckling med yoghurt

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(92 röster)

Annons

Ingredienser

  • 600 g kyckling i bitar t ex lår och bröst
  • 1 msk tandoorikrydda eller
  • tandooripasta
  • 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt eller Naturell
  • Yoghurt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk finriven ingefära
  • ½ tsk salt
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 dl gröna ärtor
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar. Blanda yoghurt med tandoorikrydda, vitlök, ingefära och salt. Marinera kycklingen i 30 min. Lägg kycklingen och marinaden i en smörd ugnssäker form. Stek i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Vänd den ett par gånger, så att den blir jämnt stekt. Koka ärtorna hastigt i lättsaltat vatten
och häll av i durkslag. Vänd ner dem i grytan. Servera med basmatiris och garnera med en limeklyfta och färsk koriander.