Till Norrmejerier startsida
Tandoorikyckling med yoghurt

Tandoorikyckling med yoghurt

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(110 röster)

Ingredienser

  • 600 g kyckling i bitar t ex lår och bröst
  • 1 msk tandoorikrydda eller
  • tandooripasta
  • 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt eller Naturell
  • Yoghurt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk finriven ingefära
  • ½ tsk salt
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 dl gröna ärtor
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar. Blanda yoghurt med tandoorikrydda, vitlök, ingefära och salt. Marinera kycklingen i 30 min. Lägg kycklingen och marinaden i en smörd ugnssäker form. Stek i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Vänd den ett par gånger, så att den blir jämnt stekt. Koka ärtorna hastigt i lättsaltat vatten
och häll av i durkslag. Vänd ner dem i grytan. Servera med basmatiris och garnera med en limeklyfta och färsk koriander.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.