Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 kg potatis av mjölig sort
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 1 liten burk ansjovisfiléer + lite av spadet
  • 1 gul lök
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, palsternacka, morötter och skär i fina strimlor. Skala och skär löken i tunna skivor. Varva potatis, palsternacka, morötter, lök och ansjovis i en smörd ugnssäker form. Häll grädde och lite ansjovisspad över blandningen. Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är mjuk och ytan har fått fin färg.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer