Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 kg potatis av mjölig sort
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 1 liten burk ansjovisfiléer + lite av spadet
  • 1 gul lök
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, palsternacka, morötter och skär i fina strimlor. Skala och skär löken i tunna skivor. Varva potatis, palsternacka, morötter, lök och ansjovis i en smörd ugnssäker form. Häll grädde och lite ansjovisspad över blandningen. Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är mjuk och ytan har fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.