Till Norrmejerier startsida
Laxlåda med dill och Västerbottensost

Laxlåda med dill och Västerbottensost

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(112 röster)

Ingredienser

  • 400 g varmrökt lax, skinn- och benfri
  • 2 purjolökar
  • 2 msk finhackad dill
  • 4 ägg
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • finrivet skal av 1 tvättad
  • ekologisk citron
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • nymald svartpeppar
  • Norrmejerier Smör till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i bitar. Gör ett snitt i purjolökarna och skölj dem. Skär i ca 1 cm tjocka skivor lite på snedden. Koka 2 minuter i lättsaltat vatten och häll av i durkslag. Varva lax, purjolök och dill i en smord ugnssäker form. Vispa samman ägg, mjölk, crème fraiche, citronskal, hälften av osten och nymald peppar. Häll äggstanningen över laxen. Toppa med resterande ost. Grädda ca 30 min eller tills den fått fin färg och stannat i mitten. Servera gärna med lite extra smält smör.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.