Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2-3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 1/2 dl hackad dill
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 msk skånsk senap
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 225º. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Skölj och låt rinna av.
Lägg filéerna med köttsidan upp. Salta och fördela pepparrot och dill ovanpå. Rulla ihop och lägg tätt i en smörd ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det över strömmingen. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.