Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 tårtbotten

Fyllning:

  • 2 dl marsankräm
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk kolasås

Garnering:

  • 350 g marsipan
  • röd hushållsfärg
  • tårtgelé

Gör så här

Dela tårtbotten i tre delar. Bred ut hälften av vaniljkrämen med 15, dl vispad grädde och bred ut på andra lagret. Spara lite grädde till garnering, och blanda drygt 2 dl vispad med kolasåsen. Stryk runt hela tårtan och forma den som en kudde. Färga marsipanen, kavla ut den på ett mjölat bord till en rund kaka. Lägg marsipanen över tårtan. Skär bort det som blir över och tryck ut två runda ringar ca 5 cm i diameter till öron, och fäst dem på tårtan. Spritsa ögon med grädde. Rita mun och pupiller med tårtgelé. Forma ett tryne av resten av marsipanen och sätt på tårtan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.