Mängd: 12 bitar
fyllning:
till dekoration:
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret. Vispa äggen lätt. Blanda smör och ägg med de torra ingredienserna med luftiga tag. Tillsätt det heta vattnet lite i taget under omrörning. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Koka upp apelsinsaft, björnbär och socker. Låt koka i ca 5 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ner äggulan i chokladen. Blanda grädden med chokladen lite i taget, rör försiktigt så att det inte blir grynigt.
Skär mandeln i flagor på längden. Rosta mandeln i torr stekpanna tills den får fin färg.
Dela chokladkakan i två delar och fyll botten med björnbärsblandningen och bred på lite av chokladmoussen. Lägg ihop bottnarna och toppa med resten av moussen. Dekorera med rostad mandel och björnbär.