Till Norrmejerier startsida
Kaffe i olika former

Kaffe i olika former

Sugen på lite annorlunda kaffe? Om du inte har espresso hemma kan du istället ta samma mängd extra starkt vanligt kaffe.

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • CAFÉ AU LAIT
  • Hälften vanligt bryggkaffe och hälften varm Norrmejerier Mjölk.
  • CAFFÈ LATTE
  • Ungefär samma sak som café au lait fast på italienska istället för franska. Blanda en del espresso och tre delar Norrmejerier Mjölk.
  • COFFEE SUNDAY
  • Kallt kaffe som toppas med vanilj-glass och Norrmejerier Vispgrädde.
  • CAPPUCCINO
  • Tre delar espresso och en del varm Norrmejerier Mjölk som toppas med Norrmejerier Mjölkskum. Pudra med kardemumma, kakao eller kanel. MoccacCino
  • Varmt kaffe där en chokladbit får smälta i botten. Rör om så det blandar sig och toppa med vispad grädde.
  • CAFFÈ MACCHIATO
  • Blanda en stor espresso med en tsk varm Norrmejerier Mjölk (macchiato betyder fläckig och här är det kaffet som fläckas av Norrmejerier Mjölken).
  • CAFFÈ LATTE MACCHIATO
  • Nu är det tvärtom. Massor av varm Norrmejerier Mjölk och 3/4 dl espresso som bara fläckar Norrmejerier Mjölken.

Gör så här

Tips:

TIPS Det enklaste sättet att få mjölk skummig är att vispa in mycket luft, det vill säga vispa medan den sakta värms upp.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.