Mängd: 12 stycken
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll i lite av mjölken och lös jästen. Tillsätt resterande mjölk, salt, honung och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till runda bollar. Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa ca 15 minuter, ställ dem sedan i kylen över natten täckta med en bakduk. På morgonen: Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut bröden ur kylen och pensla med uppvispat ägg, strö eventuellt över frön och lite fling-salt. Grädda ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
Tips på goda variationer! Byt ut en del av mjölet mot krossade linfrön och torkade finhackade nypon. Strö lite linfrö och salt på frallorna. Solrosfrö och sesamfrön är också gott i, byt då gärna ut ca 30 % av mjölet mot en grövre sort.