Mängd: Ca 16 gifflar
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av mjölkblandningen. Tillsätt resterande mjölk, salt, socker och kardemumma. Rör i mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda ihop med rumsvarmt smör och finhackade aprikoser. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut till stora rundlar, ca 25 cm. Skär varje rundel i åtta tårtbitar. Lägg lite av fyllningen på den breda sidan av varje tårtbit och rulla ihop giffeln från den breda sidan. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper, forma dem lite böjda som månskärvor. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på kardemumma, finhackade nötter och råströsocker. Grädda dem mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.