Till Norrmejerier startsida
Köttfärspaj med tomat och basilka

Köttfärspaj med tomat och basilka

Mängd: 6 portioner

3/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

fyllning:

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 300 g köttfärs
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 3 ägg
  • 1 tomat, hackad
  • 1/2 dl grovhackad basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare. Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet 10 minuter. Fyll pajen med något av recepten till höger och grädda den försiktigt.
Skala, finhacka lök och vitlök. Tärna moroten. Fräs detta tillsammans med köttfärsen i lite smör. Låt fyllningen svalna något innan du rör ned ägg, tomat, basilika och crème fraiche. Krydda med salt och nymald svartpeppar till den styrka som passar vuxna – eller barn. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, toppa med riven ost och grädda klart i 200° i 15-20 minuter, beroende på pajformarnas storlek.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.