Till Norrmejerier startsida
Köttfärspaj med sufflétäcke

Köttfärspaj med sufflétäcke

Mängd: 4 portionspajer

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 2 msk hackad dragon eller persilja

fyllning:

  • 1/2 hackad gul lök
  • 1/2 aubergine skuren i små tärningar
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 1 msk curry
  • 200 g nöt- eller lammfärs
  • 1/2 dl köttbuljong
  • 1 äpple skuret i små tärningar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

sufflétäcke:

  • 4 äggvitor
  • 1 äggula
  • 6 dl fint riven Västerbottensost®

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 220°. Tryck ut degen i fyra stycken formar, nagga och förgrädda ca 7 min. Stek lök och aubergine mjuk. Strö över curry. Tillsätt lammfärsen och buljongen. Stek ett par minuter tills köttet börjar bli genomstekt. Tillsätt äpplet och smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalen. Höj ugnsvärmen till 250°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulan med osten och vänd sedan ner äggvitan. Lägg ut sufflén över färsen och grädda ca 10 min eller tills sufflén blivit gyllenbrun.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.