Till Norrmejerier startsida
Köttfärspaj med sufflétak

Köttfärspaj med sufflétak

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(54 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2-3 msk vatten

Fyllning:

  • 500 g nötfärs
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 1 burk skivade champinjoner, ca 200g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 fasta tomater
  • 100 g mjuk vitlöksost

Sufflétak:

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 3 äggvitor

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Bryn nötfärs, lök och svamp i smör. Salta och krydda. Tillsätt soja och hackade tomater. Rör i osten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Blanda créme fraiche, senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred sufflésmeten över fyllningen. Grädda i 200ºC ca 25 min.
Servera med en grönsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.