Till Norrmejerier startsida
Laktosfri köttfärspaj

Laktosfri köttfärspaj

Tips! Norrmejerier Smör innehåller en mycket liten mängd laktos, upp till 1 gram laktos per 100 gram och har vanligtvis ingen betydelse för dig som i vanliga fall väljer laktosfritt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(38 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche,
  • gör degen spröd

Fyllning:

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 klyftor vitlök
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Laktosfri Vispgrädde
  • salt och peppar
  • ev. 1 msk mjöl
  • 1 stort ägg
  • 200 g köttfärs
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.Tumma ut degen i pajformen, spara gärna lite deg till dekoration, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skala och hacka lök, morot och vitlök. Fräs alltsammans i smör tillsammans med köttfärs och kryddor. Tillsätt tomatpuré och grädde och koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ser det såsigt ut, strö på lite mjöl och koka ihop ytterligare. Tag pannan av värmen och rör ägget i färsen. Fördela köttfärsen i pajskalet, täck med ost och ev. degränder penslade med uppvispat ägg.Grädda pajen i 200° 20-25 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.