Tips! Norrmejerier Smör innehåller en mycket liten mängd laktos, upp till 1 gram laktos per 100 gram och har vanligtvis ingen betydelse för dig som i vanliga fall väljer laktosfritt.
Mängd: 4 portioner
Pajdeg:
Fyllning:
Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.Tumma ut degen i pajformen, spara gärna lite deg till dekoration, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skala och hacka lök, morot och vitlök. Fräs alltsammans i smör tillsammans med köttfärs och kryddor. Tillsätt tomatpuré och grädde och koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ser det såsigt ut, strö på lite mjöl och koka ihop ytterligare. Tag pannan av värmen och rör ägget i färsen. Fördela köttfärsen i pajskalet, täck med ost och ev. degränder penslade med uppvispat ägg.Grädda pajen i 200° 20-25 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg.