Till Norrmejerier startsida
Laktosfri köttfärspaj

Laktosfri köttfärspaj

Tips! Norrmejerier Smör innehåller en mycket liten mängd laktos, upp till 1 gram laktos per 100 gram och har vanligtvis ingen betydelse för dig som i vanliga fall väljer laktosfritt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(29 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche,
  • gör degen spröd

Fyllning:

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 klyftor vitlök
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Laktosfri Vispgrädde
  • salt och peppar
  • ev. 1 msk mjöl
  • 1 stort ägg
  • 200 g köttfärs
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.Tumma ut degen i pajformen, spara gärna lite deg till dekoration, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skala och hacka lök, morot och vitlök. Fräs alltsammans i smör tillsammans med köttfärs och kryddor. Tillsätt tomatpuré och grädde och koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ser det såsigt ut, strö på lite mjöl och koka ihop ytterligare. Tag pannan av värmen och rör ägget i färsen. Fördela köttfärsen i pajskalet, täck med ost och ev. degränder penslade med uppvispat ägg.Grädda pajen i 200° 20-25 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer