Till Norrmejerier startsida
Krämig jordgubbspaj

Krämig jordgubbspaj

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(450 röster)

Ingredienser

Deg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 250 g skivade jordgubbar, färska eller frysta
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 25 cm i diameter. Fördela jordgubbarna ovanpå. Rör ihop gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker. Häll det över jordgubbarna. Grädda i 200° 30-40 min. Servera pajen kall. Dekorera med jordgubbar och siktat florsocker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.