Till Norrmejerier startsida
Rabarber- och limepaj

Rabarber- och limepaj

Mängd: 8-10 portioner

3,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 1 paket kyld kavlad smördeg (275 g)
  • 1 ägg till pensling
  • 8 stjälkar rabarber
  • 1 1/2 dl råsocker strö
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • finrivet skal av 2 limefrukter
  • 1 liter jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Klä en pajform med smördegen och förgrädda i ca 3 minuter. Ta ut och pensla hela skalet med ägget. Skär rabarbern i slantar. Blanda med 1 dl socker och värm i en kastrull tills sockret smält. Låt rinna av i durkslag. Blanda crème fraiche, resterande socker och limeskal, och bred ut på botten av pajskalet. Lägg på rabarbern och grädda i ugnen i ca 5 minuter. Skär jordgubbarna i skivor och strö över den gräddade pajen.