Till Norrmejerier startsida
Rabarber- och limepaj

Rabarber- och limepaj

Mängd: 8-10 portioner

3,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 1 paket kyld kavlad smördeg (275 g)
  • 1 ägg till pensling
  • 8 stjälkar rabarber
  • 1 1/2 dl råsocker strö
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • finrivet skal av 2 limefrukter
  • 1 liter jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Klä en pajform med smördegen och förgrädda i ca 3 minuter. Ta ut och pensla hela skalet med ägget. Skär rabarbern i slantar. Blanda med 1 dl socker och värm i en kastrull tills sockret smält. Låt rinna av i durkslag. Blanda crème fraiche, resterande socker och limeskal, och bred ut på botten av pajskalet. Lägg på rabarbern och grädda i ugnen i ca 5 minuter. Skär jordgubbarna i skivor och strö över den gräddade pajen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott