Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mandel
  • 1 msk fint råströsocker
  • 125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • ½ liter rabarber
  • 4 dl hallon, frysta eller färska
  • ½ dl fint råströsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 220°. Mixa mjöl, mandel och socker, så att mandeln blir grovhackad. Lägg i smör och kör ytterligare några varv till en smulig deg. Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, hallon, socker och potatismjöl. Varva med smuldegen i en ugnsfast smord form. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.