Till Norrmejerier startsida
Krispig majskyckling med citrongrönsaker och smält västerbottensost

Krispig majskyckling med citrongrönsaker och smält västerbottensost

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 4 majskycklingbröst
  • 4 thin crisp med rosmarin
  • Salt, svartpeppar och olivolja
  • Citrongrönsaker
  • 4 morötter, skalade
  • 1 rödlök, skalad
  • 12 blomkålsbuketter
  • 12 broccolibuketter
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, skalet
  • ½ ask klippt krasse
  • Smält västerbottensost
  • 1 dl grädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 200 g riven västerbottensost

Gör så här

Gör så här: Salta och peppra kycklingen. Rulla in i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell så kycklingen blir rund. Baka i ugnen på 100° till 65° i innertemperatur. Ta bort folien och stek gyllenbrun med olivolja. Kör knäckebrödet i en matberedare. Lägg upp på en plåt. Rulla kycklingen i brödsmulorna och skär upp innan servering. Skiva morötter och rödlök. Koka alla grönsaker i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda upp med olivolja, krasse och citronskal. Koka upp grädde och mjölk. Smält i västerbottensost och ringla över grönsakerna.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott