Till Norrmejerier startsida
Krispig majskyckling med citrongrönsaker och smält västerbottensost

Krispig majskyckling med citrongrönsaker och smält västerbottensost

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 majskycklingbröst
  • 4 thin crisp med rosmarin
  • Salt, svartpeppar och olivolja
  • Citrongrönsaker
  • 4 morötter, skalade
  • 1 rödlök, skalad
  • 12 blomkålsbuketter
  • 12 broccolibuketter
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, skalet
  • ½ ask klippt krasse
  • Smält västerbottensost
  • 1 dl grädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 200 g riven västerbottensost

Gör så här

Gör så här:
Salta och peppra kycklingen. Rulla in i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell så kycklingen blir rund. Baka i ugnen på 100° till 65° i innertemperatur. Ta bort folien och stek gyllenbrun med olivolja.
Kör knäckebrödet i en matberedare. Lägg upp på en plåt. Rulla kycklingen i brödsmulorna och skär upp innan servering.

Skiva morötter och rödlök. Koka alla grönsaker i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda upp med olivolja, krasse och citronskal.

Koka upp grädde och mjölk. Smält i västerbottensost och ringla över grönsakerna.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.