Till Norrmejerier startsida
Krispig majskyckling med citrongrönsaker och smält västerbottensost

Krispig majskyckling med citrongrönsaker och smält västerbottensost

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 majskycklingbröst
  • 4 thin crisp med rosmarin
  • Salt, svartpeppar och olivolja
  • Citrongrönsaker
  • 4 morötter, skalade
  • 1 rödlök, skalad
  • 12 blomkålsbuketter
  • 12 broccolibuketter
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, skalet
  • ½ ask klippt krasse
  • Smält västerbottensost
  • 1 dl grädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 200 g riven västerbottensost

Gör så här

Gör så här:
Salta och peppra kycklingen. Rulla in i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell så kycklingen blir rund. Baka i ugnen på 100° till 65° i innertemperatur. Ta bort folien och stek gyllenbrun med olivolja.
Kör knäckebrödet i en matberedare. Lägg upp på en plåt. Rulla kycklingen i brödsmulorna och skär upp innan servering.

Skiva morötter och rödlök. Koka alla grönsaker i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda upp med olivolja, krasse och citronskal.

Koka upp grädde och mjölk. Smält i västerbottensost och ringla över grönsakerna.