Till Norrmejerier startsida
Krispiga flarn med Västerbottensost och flingsalt

Krispiga flarn med Västerbottensost och flingsalt

Receptet kommer från Elsa Bergström, Holmsund Supergott och enkelt tilltugg

Mängd: Äts som chips, beräkna mängden därefter.

3,5/5
(80 röster)

Ingredienser

  • Mjukt tunnbröd
  • olivolja
  • flingsalt
  • riven Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.
Lägg brödet på en plåt med bakpapper (baka högst två och två), pensla över med olja. Strö sedan salt över och sist den rivna osten. Allt efter behag men ca 1,5 msk salt och 1,5 dl ost per bröd, akta bara så det inte blir för häftigt med salt eftersom osten också är en aning salt. Gratinera sedan i ugnen ca 5 minuter tills brödet och osten fått färg (hellre en stund för länge, annars blir bröden sega), ta då ut och låt svalna. Bryt i lagom bitar och servera. Kan göras i flera timmar i förväg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.