Till Norrmejerier startsida
Kuvertbröd med vallmo och Västerbottensost

Kuvertbröd med vallmo och Västerbottensost

Snabbakade bröd som blir frasiga av osten.

Mängd: 30 stycken

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 50 g jäst
  • 12 dl siktat dinkelmjöl (720g)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 1 ägg
  • 15 skivor Västerbottensost

Gör så här

Smält smöret, häll i mjölk och värm till 37°. Lös jästen i lite av degvätskan. Häll på resterande degvätska. Blanda ner mjöl, salt och vallmofrön och knåda till en deg. Baka ut till 30 bullar på mjölat bakbord. Jäs 30 min under kökshandduk. Sätt ugnen på 250°. Pensla med ägg och lägg en ½ skiva ost på varje bulle. Grädda ca 10 min mitt i ugnen. Låt svalna på galler.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.