Till Norrmejerier startsida
Kyckling tandoori med fil och myntasås

Kyckling tandoori med fil och myntasås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé, i tärningar
  • 1 dl tandoorikrydda på burk
  • 2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • buljong
  • salt och peppar

Myntasås:

  • 2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt till servering. Blanda filmjölk och tandoorikrydda. Lägg i kycklingen. Låt stå och dra kallt minst 1 timme, gärna längre. Skala och hacka grönsakerna. Fräs dem i en klick smör tillsammans med kycklingköttet. Häll på buljong till lagom såskonsistens. Låt puttra på svag värme i 15 min. Servera med myntasås och ris.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.