Till Norrmejerier startsida
Kyckling tandoori med fil och myntasås

Kyckling tandoori med fil och myntasås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(14 röster)

Annons

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé, i tärningar
  • 1 dl tandoorikrydda på burk
  • 2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • buljong
  • salt och peppar

Myntasås:

  • 2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt till servering. Blanda filmjölk och tandoorikrydda. Lägg i kycklingen. Låt stå och dra kallt minst 1 timme, gärna längre. Skala och hacka grönsakerna. Fräs dem i en klick smör tillsammans med kycklingköttet. Häll på buljong till lagom såskonsistens. Låt puttra på svag värme i 15 min. Servera med myntasås och ris.