Till Norrmejerier startsida
Laktosfri kycklinggryta

Laktosfri kycklinggryta

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(170 röster)

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 10 färska champinjoner, skivade
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2,5 dl Norrmejerier Laktosfri Vipsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 knippe salladslök (eller 1 purjolök)
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 ask cocktailtomater

Gör så här

Strimla kycklingfiléerna. Bryn kyckling, champinjoner och vitlök i smör så de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Tillsätt vin och låt sjuda några minuter. Tillsätt grädde och senap och låt koka upp.
Repa bladen från rosmarinkvistarna och finhacka dem. Rör ner rosmarinen och smaka av med salt och vitpeppar.
Skär salladslöken i bitar och tomaterna i halvor. Rör ner i grytan och låt bli genomvarmt. Servera med ris eller pasta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.