Till Norrmejerier startsida
Kycklingpaj med parmaskinka och soltorkade tomater

Kycklingpaj med parmaskinka och soltorkade tomater

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(243 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl finmalet dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 150 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1 liten grillad kyckling
  • 6 skivor parmaskinka
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl Norrmejerier Mjölk 3 %
  • 3 ägg
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • 1 msk färsk hackad salvia
  • ½ tsk salt
  • nymalen peppar

Gör så här

Kör mjöl och smör i matberedaren. Häll i någon msk kallt vatten. Kör tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pajdegen och klä en pajform (24 cm i diameter), nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Rensa kycklingen. Strimla parmaskinkan och de soltorkade tomaterna. Blanda crème fraiche, mjölk, ägg, ost, salt och peppar. Vänd ner kyckling, parmaskinka, soltorkade tomater och salvia. Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Servera gärna med en ruccolasallad.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott